Les activitats d’aquest mes de Desembre!

És Desembre, s’apropa el Nadal, i des d’ACIT Begur no parem quiets. És per això que estem duent a terme l’organització de diverses activitats que es realitzaran durant tot aquest mes de desembre, tant per més grans com pels menuts de la casa. A continuació us les detallem per tal que en sigueu coneixedors:

 

Fira de Playmobil

Del 7 al 10 de desembre es durà a terme a la Sala Casino de Begur la primera Fira de Playmobil, on es podran veure escenes de la història de Begur juntament amb altres escenes típiques nadalenques en forma de clics. El cost de l’entrada a la fira és de 2 euros, i els menors de 3 anys tindran entada gratuïta. A més, inclourà diverses activitats pels més menuts, com són tallers de pintura de cara i tallers de dibuixos de playmobils i el joc del playmobil perdut.

 

Trenet Infantil

El 16 de desembre circularà pel centre del poble el Trenet infantil gràcies a Animació Rubies. El cost del trenet és de 2 euros.

 

El tió

El 17 de desembre a les 12:30h es farà Cagar el Tió a la Plaça Esteve i Cruañas on els nens que hi participin de ben segur que no marxaran amb les mans buides.

 

La carta als reis

Es repartiran una totalitat de 600 cartes a les escoles d’Esclanyà i Begur per tal que els nens puguin pintar i escriure la seva carta i donar-la als Reis Mags.

A MÉS, TOTS ELS ESTABLIMENTS ASSOCIATS QUE TINGUIN OBERT GAUDIRAN DE TIQUETS GRATUÏTS A LA FIRA DEL PLAYMOBIL I AL TRENET PER TAL QUE PUGUIN REGALAR ALS SEUS CLIENTS. PER A QUALSEVOL DUBTE, O SI ESTEU INTERESSATS A DISPOSAR D’ENTRADES, PODEU ENVIAR UN MAIL A dinamitzacio@begurviu.org.

 

Si voleu saber més informació de totes les activitats i actes que es duran a terme al llarg de tot el Nadal, estigueu atents a les nostres xarxes socials.

 

Forma’t i tindràs un client agraït de per vida!

Sempre amb la voluntat de seguir millorant i oferir un millor servei als nostres clients, aquest hivern, gràcies a la col.laboració de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Begur, durem a terme un curs formatiu completament gratuït pels nostres associats.

La iniciativa amb el nom “Ens formem per tú” pretén oferir als diferents establiments adscrits a l’ACIT el Curs de Suport Vital Bàsic per Ciutadans oficial del Consell Català de Ressuscitació (CCR) a través d’un instructor d’aquest estament.

Aquesta formació és de vital importància per tota la ciutadania i es que a Catalunya hi ha una aturada cardíaca cada 140 minuts, el que suposa un total de 10 aturades cardíaques diàries, en que la realització de les maniobres de ressuscitació cardiopulmonar (RCP) de manera precoç (en 1-2 minuts) per part dels ciutadans incrementa la supervivència en un 60%.

Amb aquest conveni, pretenem que Begur es converteixi en un municipi pioner en que totes les empreses i comerços estiguin formats i preparats per atendre els seus clients, companys o familiars en cas de necessitat, augmentant així la seguretat del teixit empreserial de la zona en general.

Els cursos es duran a terme en els mateixos establiments o a l’Espai Mas d’en Pinc, segons el número d’alumnes,​ de tal manera que el formador podrà desplaçar-se al comerç per fer la formació in situ en aquells casos en que es formi a més persones, o es podrà fer en una aula amb projector, segons a convenir per cada associat.

La durada serà de entre 1 i 3 hores i el nombre d’alumnes  entre 5-6 per sessió. Aquells comerços amb menys personal podran oferir disponibilitat per unir-los amb altres establiments i fer la formació conjunta a l’Espai Mas d’en Pinc.

Per apuntar-se caldrà enviar un correu a protecciocivil@begur.cat amb còpia a acit@begurviu.org indicant el nom de l’establiment, número d’alumnes i disponibilitat per fer la formació, amb un telèfon de contacte.

No deixeu passar aquesta oportunitat i preparem-nos per salvar vides!

“C’est la vie” guanya el Corall d’Or del Festival Internacional de Cinema de Comèdia de Begur

El Festival Internacional de Cinema de comèdia de Begur, que va finalitzar el passat diumenge 15 d’octubre, amb un homenatge a l’actor català Joan Pera, va donar a conèixer el palmarès de la seva seva tercera edició en l’acte de clausura.

C’est la vie, dels directors Olivier Nakache i Eric Toledano va guanyar el Corall d’Or a millor pel·lícula. Per la seva banda, Bienvenidos, de Javier Fesser, es va enduar el Corall d’Or a millor curtmetratge.

A part dels guardons principals, el festival va otorgar dues mencions especials als films documental Acta non verba, del director Yvan Yagchi, i The Pacemaker, de Selah Hennessy. El jurat va destacar-ne la qualitat en el llenguatge cinematogràfic.

Durant el transcurs del festival, s’ha homenetjat ha homenejat els cineastes Fernando Colomo (que ha assisistit a la projecció de la seva pel·lícula “Isla Bonita”), Jacques Tati i Jerry Lewis.

Agraïment de l’assistència al Festival Homenatge Carmen Amaya

El passat 18 d’agost de 2017 es va dur a terme el Festival Homenatge a Carmen Amaya a Begur amb un èxit aclaparador. Carmen Amaya era coneguda per ser una de les bailaoras més grans de la història, la qual va tenir una vinculació molt especial amb Begur i la seva gent. És per això que es va organitzar un homenatge, a la que va ser filla adoptiva de Begur, per recordar-la i commemorar l’últim ball de la seva vida, celebrat al pati de l’antiga fàbrica Forgas, el 18 d’agost de 1963 per il·luminar el castell de Begur.

 

Per dur a terme un espectacle d’aquesta envergadura, es va comptar amb el Tablao de Carmen de Barcelona, fidels successors del ball i l’essència de Carmen Amaya. L’esdeveniment estava encapçalat per l’actuació de El Yiyo, la figura de ball flamenc, que juntament amb el seu germà Tete, una bailaora, dos guitarristes, dos cantaores i dos cajones, van fer de l’actuació un acte ple de sentiment i emoció. Es va comptar també amb un solo de guitarra, guitarra de Juan Antonio Agüero (marit de La Capitana) que va acompanyar-la en tots els seus balls; veus en off i imatges del pas de la bailaora per Begur.

 

Donada la gran expectació, des de l’associació es va apostar per a oferir dues sessions, una a les 19:30h i una altra a les 22:30h. La cloenda de l’espectacle, era un fi de festa a càrrec d’El Ternura i Kiko Segalès, actuació que l’associació va decidir suspendre per solidaritzar-se amb les víctimes de l’atac terrorista perpetrat a les Rambles de Barcelona el dia abans, el 17 d’agost. Durant la presentació de l’acte, el President de l’associació, Marc Carreras, va llegir una carta condemnant el crim i recolzant Barcelona, a les víctimes i a les seves famílies. (carta adjunta)

 

Volem agrair a tots la vostra assistència, així com a tothom que ens va ajudar a fer-ho possible: Ajuntament de Begur i en especial Promoció Econòmica, Oficina de Turisme, Comunicació i Ràdio Begur; els nostres sponsorsHeineken, Mont-Ferrant, Vins i Licors Grau i Assegurances MGS Begur; Associació 40’s Begur, RGB, el Tablao de Carmen, Ràdio Capital, Ràdio Palafrugell, Ràdio Girona, Ràdio Costa Brava i TV Costa Brava… i a tots els begurencs que ens van ajudar a tot això fos possible.

Per finalitzar, us deixem unes petites càpsules de vídeo on us en podreu fer cinc cèntims del que va ser la vetllada.

 

Implantació del sistema de recollida d’escombraries al poble

Tenint en compte la problemàtica que està generant la nova implantació del sistema de recollida d’escombraries al poble, el president de l’Associació de Comerç i Turisme de Begur, Marc Carreres, ha dut a terme una carta que adjuntem a continuació adreçant-se a tots els membres explicant-los la situació actual amb l’objectiu de trobar una solució i el benestar de tot el poble en sí.

 

Bon dia a tothom, 

La implantació del sistema de recollida selectiva del poble està generant alguns problemes que ens afecten a tots, i necessitem la vostra col·laboració. 

Aquest sistema, que a més generarà un important estalvi en la Taxa de Recollida d’Escombraries, com sabeu respon a una directiva europea que serà d’obligat compliment a tots els països membres a partir del 2020. Per tant, discutir-lo, a part de irresponsable és inútil. 

Des del primer moment ja vam recollir algunes queixes però ens va semblar oportú donar a l’Ajuntament un marge de confiança per anar corregint els desaustos que es deriven de qualsevol canvi, i més quan planteja tantes dificultats logístiques com el que ens ocupa. Penseu que afecta a una població molt heterogènia (residents tot l’any, de cap de setmana, i períodes curts en apartaments de lloguer);  amb un centre urbà que concentra un elevat nombre de grans productors de residus (restaurants, bars i hotels): i en un terme municipal molt extens i amb molts nuclis de població. 

Els tècnics de Medi Ambient de l’Ajuntament estan fent, en consta, un esforç per anar resolent els problemes: instal·lant punts addicionals de recollida, augmentant la freqüència dels serveis, fent una tasca pedagògica entre els vilatans i establiments…

Valorant aquest esforç, i des d’una actitud constructiva, demanem la vostra col·laboració per ajudar a l’Ajuntament. Volem fer-los arribar ineficiències, problemes, punts de millora, suggeriments… que aneu detectant. Tot ens servirà. Ho podeu enviar (en forma de text, fotografia o vídeo) per correu electrònic a l’adreça acit@begurviu.org, fins després de la Fira de Indians, però si us plau no més tard del 15 de Setembre. 

 

Ben cordialment, 

Associació de Comerç i Turisme de Begur. 

Entrevista Radio Begur

Aquí teniu l’entrevista que ens va fer  Ràdio Begur ‘La Sintonia del Mar’, on vam parlar sobre el “Festival Homenatge a Carmen Amaya” que es celebrarà el proper divendres 18 d’agost en honor al últim ball que va dur a terme l’any 1963.

Amb la presència de Carme Aragonès i Dolors Isern, dues begurenques que la van tractar i que estan convençudes que Carmen Amaya es mereix aquest homenatge. A l’entrevista ens parlaran d’ella, de l’últim ball i dels seus últims dies fins a la seva mort.

 

Tenim nova Seu!

El passat divendres 4 d’agost, Marc Carreras, President de l’ACIT va signar amb l’Alcalde de Begur Joan Loureiro, un conveni de cessió d’ús d’un espai al Mas d’en Pinc. Així doncs, compartirem seu amb les associacions i petites empreses del poble que ja hi tenien representació i amb les que esperem poder-hi col.laborar i crear noves i engrescadores sinergies

Entrevistes per Radio i TV Costa Brava

Avui dimarts a les 17h el President i la Dinamitzadora de l’ACIT seran entrevistats a TV Costa Brava per parlar del Festival Homenatge Carmen Amaya. Ho podreu veure aquest vespre a les 20h a les 22h i a les 24h. I demà al matí el repetiran.

 

I dissabte 12 d’agost a les 12:30h s’emetrà l’entrevista a Sandra Bisbe, Dinamitzadora de l’ACIT per donar a conèixer secrets i sorpreses del Festival.

Summer Night Film Festival

El Festival de Cinema de Begur ofereix una Summer Night Film Festival per anunciar la tercera edició del festival. Projectarem la considerada per la critica internacional, com la més celebrada obra del prestigiós cineasta Jacques Tati “Las Vacaciones del Señor Hulot”. Nominada al Oscar 1956 al millor guió i Palma d’or del Festival de Cannes.

Festival Homenatge Carmen Amaya a Begur

FESTIVAL HOMENATGE CARMEN AMAYA

FLAMENC SHOW A BEGUR EL DIVENDRES 18 d’AGOST de 2017

La bailaora Carmen Amaya

Carmen Amaya i Begur

 

Carmen Amaya, nascuda al Somorrostro de Barcelona, va ser la bailaora de flamenc més gran de la història. Després d’una gira esgotadora per Amèrica i Europa, i d’haver ballat a la Casablanca davant del President Roosevelt, va tornar a casa, establint-se a Begur al 1961, un poble acollidor davant del mar en ple cor de la Costa Brava.

El Mas d’en Pinc, una masia fortificada del segle XVII, fou casa seva, un espai de repòs on podia desconnectar i descansar entre gira i gira. Malauradament, la seva estada a Begur fou curta, doncs la malaltia renal que feia anys que la castigava, li va acabar guanyant la partida i Carmen Amaya va morir a Begur a finals de 1963.

Tot i el poc temps que va ser a Begur, Carmen Amaya va deixar una empremta molt forta als begurencs. De caràcter generós, va participar en tot el que se li demanava. Casa seva, sempre oberta i a punt per oferir alguna cosa de menjar als seus visitants, s’ajusta a la lletra de la cançó “Tío Alberto” de Joan Manel Serrat, dedicada a Albert Puig Palau.

En un últim acte de generositat, i en contra de la prohibició dels seus metges de tornar a ballar, per la situació extrema de salut en que es trobava, Carmen Amaya va voler oferir un últim ball, per tal de recaptar diners per a il·luminar el Castell de Begur, que segons ella “estaba muy oscuro”. El ball es va celebrar el 18 d’agost de 1963 al pati de l’Antiga Fàbrica Forgas (actualment Plaça Forgas) davant d’una multitud, conscient d’estar presenciant l’últim ball de la Capitana. Dopada amb morfina per aguantar l’immens dolor que suportava, amb els doctors Puigvert i García controlant-la en tot moment, Carmen Amaya va oferir al públic el seu últim alè.

“No es va poder oferir l’espectacle sencer. Però si unes breus alegries que van fer posar dret un públic conscient de ser l’elegit per retre els últims aplaudiments a la millor bailaora de la història. Va ser una nit, que els presents haurien de recordar dolorosament màgica, com una barreja de prodigi i esquinçament, i que començava a expandir per la localitat, l’espesa i desassogant atmosfera d’estranyesa pròpia d’un malson” (Los Sitios, 29/08/1963).

Carmen Amaya va morir a Begur el 19 de novembre de 1963 a casa seva i fou enterrada a Begur. El dia abans de la seva mort, fou anomenada Filla Adoptiva de Begur i es posà el seu nom al Passeig que porta al seu mas.

L’Associació de Comerç i Turisme de Begur

 

L’Associació de Comerç i Turisme de Begur som conscients de que Carmen Amaya es mereixeria un homenatge d’una alçada que ens seria impossible poder-lo organitzar. El més senzill, llavors, seria no fer-ho. Però no podem, ni tampoc, volem. Carmen Amaya va ser una icona mundial que va escollir Begur en el que segurament van ser els anys més difícils de la seva vida. De Begur, en va fer casa seva; i dels begurencs, en va fer la seva família. I això no es pot oblidar.

Per aquest motiu, aquest 18 d’agost de 2017, l’ACiT Begur organitza un humil però sentit homenatge a la seva Filla Adoptiva, recordant la seva figura i aquell últim ball del 18 d’agost de 1963.

El Tablao de Carmen

 

L’ACiT Begur ha volgut comptar amb el Tablao de Carmen de Barcelona, fidels successors del ball i l’essència de Carmen Amaya. Conscients que no hi ha cap bailaora al món capaç d’imitar-la, proposem un espectacle de flamenc amb El Yiyo, figura de ball flamenc, com a cap de cartell.

El Yiyo, nascut en una família gitana, va aprendre a ballar i a caminar al mateix temps. Amb 19 anys s’ha creat una identitat pròpia. La seva manera de percebre la dansa fa que quan puja a un escenari transmeti força, elegància i lluminositat.

L’acompanyaran un elenc de 9 artistes: el seu germà Tete, dues bailaoras, dos guitarristes, tres cantaores i un cajón.

“Un espectacle de flamenc

on el record de Carmen Amaya serà tan present

que les emocions estaran a flor de pell”

El Ternura

El Ternura

 

La segona actuació de la nit serà a càrrec d’El Ternura, un projecte musical de Francisco Javier Guerra (Braulio) que fusiona diversos estils musicals, des de la rumba catalana fins el funk, el rock, el reggae i el gipsy swing. Interpretant cançons de composició pròpia i versions adaptades i molt ballables, l’espectacle d’El Ternura serà un bon final de festa.

Logos organitzador i col·laboradors Festival Homenatge Carmen Amaya